Na de uitvaart

Rouwverwerking


Rouwen is een emotioneel proces dat tijd kost. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, voor de één is het lastiger dan voor de ander om alles weer goed op de rit te krijgen. Na de uitvaart kunt u altijd bij Uitvaartcity terecht voor informatie en advies. Uitvaartcity zorgt rondom de uitvaart altijd voor nazorg informatie met alle relevante zaken die geregeld moeten worden.


Na de uitvaart

Naast het zakelijke dat  geregeld moet worden is er natuurlijk nog veel meer de emotionele kant. Juist als de uitvaart voorbij is keert de stilte weer en komen de emoties vaak los. De één kan daarvoor bij een patoraal werker terecht, de volgende wil graag nog eens met de nazorgmedewerker van Uitvaartcity praten.


Advies en tips bij rouwverwerking

 

Rust goed uit

Rouwen kost erg veel energie van je lichaam en geest. Probeer te ontspannen en als dat niet lukt in de avond, neem dan een moment op de dag om even te ontspannen en uw gedachten te verzetten. U kunt zich ook ontspannen door een oude hobby op te pakken of probeer juist wat nieuws.

Tranen van verdriet

Krop je gevoelens en emoties niet op, huilen kan opluchten en ontspannen en ook voor anderen is het een signaal dat iemand hulp en aandacht nodig heeft.

Blijf praten


Soms wil je even tijd voor jezelf hebben om te rouwen, maar let op dat je dit niet teveel gaat doen. Blijf praten met je familie, vrienden en kennisen over degene die u mist. Vertel over de leukste momenten die je met hem of haar had en wat je het meest mist